◽PERSONLIGT & FÄRGLATT MODE!   ◽SÄKER BETALNING MED SWISH ELLER KORT   ◽ÖPPET KÖP I 14 DAGAR    ◽FRAKT  29:-/59:-

Vanliga frågor

Här har jag gjort en liten sammanställning på de vanligaste frågorna som jag brukar få av mina kunder, så kallad FAQs.

 

Vart får du tag i alla tygerna?

Detta är den allra vanligaste fråga jag får, oftast syftas det då på mina vintagetyger. Jag brukar svara att det är ett heltidsjobb bara att hitta tyger, för det är det. Både vintage och nya tyger är svårt att hitta. Alla tygerna är handplockade av mig vare sig de är gamla eller nya. Önskan vore att bara jobba i vintagetyger men det är så oerhört mycket extra jobb att arbeta med gamla tyger. Ekologiska tyger vore också fantastiskt, men det är ännu svårare att hitta. Nästan alla tyger jag syr av är i naturmaterial och de är oftast ökotex märkta. Det betyder att det inte finns några farliga kemikalier i slutprodukten. Du kan läsa mer om märkningen här.

 

Finns denna i en annan storlek?

Vintagetygerna blir snygga unika kläder som det oftast bara blir ett eller två plagg i samma tyg. Så svaret på den frågan är nästan alltid nej. Även kläderna jag syr i nya tyger är en liten upplaga med få ex i varje storlek. Man får inte fundera för länge om man blir förälskad i ett av mina plagg. Och samtidigt är det det som är så roligt med mina kläder. Att man inte ser ut som alla andra och kan hitta sin egen stil.

 

Hur väljer jag rätt storlek?

Hos mig finns ingen fast måttabell då passformen skiljer sig på alla plagg. Men i produktbeskrivningen hos alla plagg så hittar du mått samt hur du ska tänka när du väljer storlek. Om plagget är stort eller litet i sin passform. Tycker du fortfarande att det är knepigt så är måttbandet din bästa vän! Håll det runt dig i plaggets mått för att se hur det hamnar på dig. Mät liknande plagg som du redan har som du vet passar. Kom ihåg att det är stor skillnad på plagg som är i trikåtyger och därmed elastiska, i jämförelse med ett plagg i ett stumt vävt tyg. Dessa plagg kan du inte jämföra mått på.

 

Har jag bytesrätt om den inte passar?

Självklart har du bytesrätt hos mig. För mer info se Köpvillkor

 

Vart kan jag få tag i eller köpa mönstret till dina plagg?

Det kan man inte. Alla mina kläder och accessoarer designar jag själv. Mina mönster är mitt levebröd. Med det sagt så hoppas jag att alla mina designer respekteras och inte plagieras.

 

Syr du på beställning?

Tiden räcker inte till att ta specialbeställningar tyvärr. Dock kan det finnas utrymme att önska sig vissa plagg i vissa tyger eller till och med att skicka egna tyger till mig. Dock är det bara befintliga modeller som sys upp. Skickas eget tyg så måste jag först godkänna kvaliteten på det så att tyget passar för tilltänkt plagg.

 

Syr du allt själv?

Det var så Lille-Lo började. Jag sökte efter barnkläder jag inte kunde hitta så sonika började jag sy dem själv. Men nu har företaget, till min stora glädje, växt sig så stort att jag inte längre räcker till själv. Det är så himla mycket mer saker som görs i ett företag så min tid går åt till allt annat. Nu jobbar jag med profesionella sömmerskor i Litauen. Ett fåtal produkter syr jag fortfarande själv i ateljén eller hemma. 

 

Går det bra att betala vid lön?

Det går jättebra. Du väljer bara swish som betalningsmetod och så betalar du när det passar dig. Dröjer det mer än en vecka är det bra om du lämnar ett meddelande i varukorgen med din order så att jag vet. Din order skickas dock inte innan den är betald.

 

Kan man besöka Lille-Lo?

Jajamensan det kan man. Jag har en fysisk butik i Midsommarkransen, Stockholm. Vi har öppet första lördagen varje månad 11-15. (Ej sommar och januari) Går fint att boka egen butikstid på vardagar genom att maila mig.

 Bältesväska linne Lille-Lo kjol med resåLille-Lo fodrat pannband av resttygerLille-lo kjol i återbrukat vintagetyg brunt 70 tal, hög midja och stora fickorLille-Lo småblommig sjok, kaftanKappsjok i grön återbrukad ull från Lille-lo samt turkost leopard sjok

 

x

x